ВходРеклама

Имоти

Под наем - Варна - Лятно кино Тракия
Цена за наем : 500 лв.
Площ : 50 m?

Детайли
Подземно паркомясто
Детайли
Цена за продажба : 15 600 лв.
Площ : 16 m?

Детайли
Под наем - Варна - Левски
Цена за наем : 45 лв.
Площ : 13 m?

Детайли
Подземен гараж - Варна - Електрон
Детайли
Цена за продажба : 5 400 лв.
Площ : 34 m?

Детайли
Гараж - Варна - Левски
Детайли
Цена за продажба : 21 450 лв.
Площ : 26 m?

Детайли
Нов гараж
Детайли
Цена за продажба : 15 600 лв.
Площ : 20 m?

Детайли
Под наем - Варна - Бриз
Цена за наем : 100 лв.
Площ : 29 m?

Детайли
Garaj-BG.com Ревю От Божил Климентов, CEO в REPR Рейтинг: 4.5 от 5. "Наистина един от най-добрите сайтове за продажба и отдаване под наем на гаражи и паркоместа, които съм виждал!"

Партьори

Нужни документи за строеж на гараж - част 1
Сряда, 25 Януари 2012 21:13

За да бъде строежа на гараж законен, трябва да бъдат изпълнени редица строителни и технически изисквания, при разрешаването и изграждането на гаражите следва да се спазят и редица правни изисквания.

В тази статия ще изясня, какви документи са ни необходими, за да бъде гаража законен. След като я прочетете, ще знаете всичко необходимо за документацията около Закона за Гаражите.

Преди да започнете дори да събирате нужните документи, имайте предвид , че трябва да имате съгласието на съседите и съсобствениците на имота. Например в съсобствени имоти е задължително да се иска и да се получи съгласието на всички съсобственици, без изключение, с нотариално заверени подписи (изискване на чл. 183 от ЗУТ).

 

Строеж на гараж

Съгласно указанието на Министерството на регионалното развитие и благоустройство № V8-62 от 27.06.2000 г., съгласие на съсобствениците и на етажните собственици се изисква винаги, при прехвърлянето на право на собственост (по отменения чл. 56, ал. 3 от Закона за териториално и селищно устройство – ЗТСУ) и понастоящем по чл. 183 от ЗУТ.

След като си набавите горните нотариално заверени документи, писменото съгласие на съседите си, то половината от документацията е готова.

  • Очаквайте втора част - утре!

Лека вечер!

 
redrube.mobi tube8 uporn.icu spycamera.club