ВходРеклама

Имоти

Под наем - Варна - Левски
Цена за наем : 45 лв.
Площ : 13 m?

Детайли
Гараж - Варна - Левски
Детайли
Цена за продажба : 21 450 лв.
Площ : 26 m?

Детайли
Варна - Колхозен пазар
Детайли
Цена за продажба : 25 300 лв.
Площ : 20 m?

Детайли
Нов гараж
Детайли
Цена за продажба : 15 600 лв.
Площ : 20 m?

Детайли
Под наем - Варна - Бриз
Цена за наем : 100 лв.
Площ : 29 m?

Детайли
Варна - Виница
Детайли
Цена за продажба : 11 000 лв.
Площ : 19 m?

Детайли
Подземно паркомясто
Детайли
Цена за продажба : 15 600 лв.
Площ : 16 m?

Детайли
Garaj-BG.com Ревю От Божил Климентов, CEO в REPR Рейтинг: 4.5 от 5. "Наистина един от най-добрите сайтове за продажба и отдаване под наем на гаражи и паркоместа, които съм виждал!"

Партьори

Видове вентилация за гараж
Петък, 27 Януари 2012 10:32

Вентилация за гараж Гаражите имат нужда от подходяща вентилация, за да се предотврати застоялата миризма, мухъл и  натрупването на бензинови пари. На повечето бетонни гаражи, вентилацията или липсва, или е изключително неефективна. По-старите гаражи, които са построени от дърво, имат по-добър въздушен поток, но все пак вентилацията е недостатъчна, когато се използва като работно пространство.

Съществуват няколко на брой начини за отдушник на гараж, който осигурява така нужната ни вентилация.

 

 

 

Вентилатор

Сложете вентилатор на прозореца. Вентилаторът ще изтегли застоялият въздух в гаража през прозореца, а свежият въздух ще навлезе в гаража от отворената врата или прозорците в гаража. Един от най – простите и ефективни методи за проветряване.

Направете втори малък прозорец

Много гаражи, независимо дали са прикачени или отделени о от къщата, имат един прозорец. Чрез инсталирането на втори прозорец на отсрещната стена, естествения въздушен поток ще премине през гаража, което ви осигорява естествена и безплатна вентилация.

Турбинен отдушник

Турбина инсталирана на покрива е добър вариант за недовършен гараж. Въздухъ се изсмуква от помещението с турбината, чрез използване на вятъра, който я завърта, без да е необходимо електричество. Още един много ефективен и безплатен начин за вентилация, който ви спестява нуждата от прекарване на електричество за вентилатори или други системи.

Вентилация за гараж

Вентилатор за баня

Малък вентилатор, подобен на тези, които се използват в бани, е достатъчен за поддържане на свежия въздух в гараж, използван предимно за съхранение. За гаражи, използвани като перално помещение, най-добре е да се инсталира вентилатор за баня , в близост до перални и сушилни,за да премахне влажният въздух. Вентилатора трябва да бъде свързан в електрическата система и може да бъде инсталиран практически навсякъде.

Вентилатор на тавана

Гараж, който се използва като работилница изисква вентилация за защита на работника от изпарения от бои или да се поддържа високо ниво на комфорт по време на работа. За завършен гараж, малък вентилатор на тавана, е добър избор за отдушник. Вентилаторът е инсталиран в тавана и се включва , ако е необходимо. Този тип вентилация е добре да се комбинира с турбина , за да се позволи на топлината и парите от боя да не се натрупват в тавана на гаража, ако е от такъв тип, и да не влиза в таванското пространство над останалата част от къщата.

Абсорбатор

Един стар или нов абсорбатор, позициониран над работното пространство в гараж, осигурява вентилация и осветление. Добър избор са от страна на ефективност, но са известни със шумната си работа и разхода на електрическа енергия.

Независимо каква дейност извършвате във вашия гараж, вентилацията е критичен елемент от страна на безопастност и комфорт. Изгорели газове, изпарения от бои, химикали или просто застоял въздух, може сериозно да ви навредят на здравето.

След като знаете рисковете, то е време да изградите качествена вентилация за своя гараж, и запомнете - важно е качеството, а не цената!

 
redrube.mobi tube8 uporn.icu spycamera.club