ВходРеклама

Имоти

Варна - Колхозен пазар
Детайли
Цена за продажба : 25 300 лв.
Площ : 20 m?

Детайли
Под наем - Варна - Бриз
Цена за наем : 100 лв.
Площ : 29 m?

Детайли
Подземен гараж - Варна - Електрон
Детайли
Цена за продажба : 5 400 лв.
Площ : 34 m?

Детайли
Под наем - Варна - Лятно кино Тракия
Цена за наем : 500 лв.
Площ : 50 m?

Детайли
Подземно паркомясто
Детайли
Цена за продажба : 15 600 лв.
Площ : 16 m?

Детайли
Нов гараж
Детайли
Цена за продажба : 15 600 лв.
Площ : 20 m?

Детайли
Варна - Виница
Детайли
Цена за продажба : 11 000 лв.
Площ : 19 m?

Детайли
Garaj-BG.com Ревю От Божил Климентов, CEO в REPR Рейтинг: 4.5 от 5. "Наистина един от най-добрите сайтове за продажба и отдаване под наем на гаражи и паркоместа, които съм виждал!"

Партьори

Планиране на гаража
Петък, 10 Февруари 2012 10:10

Обмисляте ли добавянето на гараж към на къщата си? Желаете ли да притежавате повече закрита площ?
Това е страхотна идея! Добавянето на гараж не само ще бъде много практично, но също така, при продажба, ще се увеличи стойността на вашата собственост.

Планиране на гараж


Въпреки това, такъв важен проект изисква сериозно планиране. За да се избегнат грешки, които биха могли да станат катастрофални, докато в същото време се вмествате в рамките на бюджета си, трябва да действате правилно.

Основните стъпки, които участват в планирането на изграждането на гараж, са следните:

  • Определяне на вашите нужди;
  • Определяне на размера на гаража;
  • Проектиране на плановете;
  • Сега нека да разгледаме по-отблизо тези  стъпки;

Определяне на вашите нужди

Започнете с вземането на решения за това колко пари искате да инвестирате  в този проект. Помислете за причините, които оправдават изграждането на гараж и как смятате да го използвате.

  • Ще го използвате ли  за паркиране на  кола?
  • Ще го  превърнете ли  в голямо помещение за съхранение?
  • Ще добавите ли работна маса към него?
  • Ще имате ли нужда от  електричество?
  • Ще имате  ли нужда от врата?
  • Ще имате нужда ли от прозорци или отопление?

Тук трябва да сте добре запознати със закона за да си нямате разправии с инспектори, пожарна и други служби.

План на гараж

Определяне размера на гаража

Размера на гаража си е безспорно един от най-важните аспекти на планирането. Ненужно голям гараж ще намали наличното свободно пространство на земята, докато твърде малък гараж в голяма степен ще ограничи възможните му употреби.

Като цяло, минималният размер за един гараж е с ширина 3.7 м и дължина 6.5 м. За двоен гараж  мерките са приблизително  5.5 м х 6,7 м. Въпреки това, тези параметри са ориентировъчни. Много от гаражите са по-широки, така че те могат да отворят своите врати за кола свободно, и по-дълги, така че те имат достатъчно място да се постави работна маса.
Когато става въпрос за размери на гараж, правилото е: изградете по-голям, когато се съмнявате.

Вие ще оцените  допълнително пространство,което ви дава предимство  за съхранение на велосипеди, косачки, градински инструменти и спортна екипировка. Това е особено важно, защото е  невъзможно да се предскаже, какви ще бъдат вашите нужди след пет или десет години, считано от сега.
Ако имате намерение да паркирате автомобил в гаража, имайте предвид, че размерите на колата се различават значително.

Например, вие може един ден да замените компактен автомобил с  по-голям семеен ван. Ще имате ли достатъчно място в гаража си, за да поеме този тип превозно средство, без да се налага да сменяте вътрешният дизайн напълно? Направете скица, така по-добре ще прецените и планирате разположението на гаража си.

Изработка на плановете

След като сте определили вашите нужди и желания за размер на гаража си, следващата стъпка е да се консултирате с експерт, който ще изготви проектирането на строителните планове. Той ще се увери, че гаража не влиза в "противоречие с къщата", а по-скоро я допълва. Гараж, който не съвпада с къщата, заради големите си размери, покритие или си архитектурата си, дори може да намали стойността на имота при бъдеща продажба.

Разбира се, ако гаражът е подземен, то там изработката му е далеч по-лесна от гледна точка на дизайн.

Гараж и къща трябва да имат няколко общи елементи, включително наклона на покрива, външно покритие и типа на врати и прозорци. Ако този елемент от строителството го оставите на заден план, той ще ви се "отблагодари" по неприятен начин.

В България има твърде много зле построени гаражи, които откровено си противоречат с дизайна на къщата. Освен ако нямате усет за детайл или добър вкус, горещо ви препоръчвам да наемете дизайнер, който да ви изработи модел на проекта.

След като направите гореизброените стъпки, половината работа по изграждането  на гараж е завършена. Планирането, е може би най-важната стъпка от целия процес, извършена правилно и точно, резултата ще е отличен, ако не - то тогава ще изхабите ценни ресурси по неподходящ начин.

Ако се провалиш в планирането, е планирано да се провалиш, помислете над това.

 
redrube.mobi tube8 uporn.icu spycamera.club