ВходРеклама

Имоти

Варна - Колхозен пазар
Детайли
Цена за продажба : 25 300 лв.
Площ : 20 m?

Детайли
Нов гараж
Детайли
Цена за продажба : 15 600 лв.
Площ : 20 m?

Детайли
ПРОДАВАМ Гараж - тухлен
Детайли
Цена за продажба : 16 180 лв.
Площ : 20 m?

Детайли
Под наем - Варна - Левски
Цена за наем : 45 лв.
Площ : 13 m?

Детайли
Варна - Виница
Детайли
Цена за продажба : 11 000 лв.
Площ : 19 m?

Детайли
Под наем - Варна - Лятно кино Тракия
Цена за наем : 500 лв.
Площ : 50 m?

Детайли
Подземен гараж - Варна - Електрон
Детайли
Цена за продажба : 5 400 лв.
Площ : 34 m?

Детайли
Garaj-BG.com Ревю От Божил Климентов, CEO в REPR Рейтинг: 4.5 от 5. "Наистина един от най-добрите сайтове за продажба и отдаване под наем на гаражи и паркоместа, които съм виждал!"

Партьори

Вижте още

Проблема с паркингите - част 1
Четвъртък, 23 Февруари 2012 10:10

В настоящия момент паркирането е действително голям проблем на управниците, особено в големите градове. Най-безобразно и безотговорно се паркират коли, че и камиони, по озеленените площи на паркове и градини, по тротоарите , по уличните платна и къде ли не. Дори и в чужд двор.
Проблемът е наболял, но не е от днес. Вероятно си спомняте през изминалите години - какви грандиозни и нереалистични планове се крояха за подземни и многоетажни гаражи, които щяха да се изграждат в София и не само в столицата. „Стратезите“ чертаеха примамливи и уж сериозни програми, от което нищо не излезе. За облекчаване на движението в центъра на София се замисляше в края на трамвайните и автобусни линии да се изградят големи, многоетажни гаражи, така че идващите хора от провинцията да оставят колите си в тях и да се предвижат към центъра с обществения превоз.

Строеж на паркинг

Ако тези идеи бяха реализирани, то столицата ни днес щеше да има съвсем различен вид.
Друга идея беше да се изградят подземни гаражи под училищните дворове и площадите, но преди да се реализират те отпаднаха. Имаше и други рационални решения, но не бяха извършени и ситуацията заби на едно място. Всъщност, ситуацията си остана една и съща, но трафика се увеличава всяка година.

Ще обсъдим идеята за паркинг, като вземем под внимание факти, като законови изисквания, цена, сигурност, и пазар. След като прочетете статията, вие ще имате представа струва ли си идеята.

Законови изисквания
За да е всичко наред с нашият проект, трябва да обърнем внимание на закона. Да видим какво казва за паркингите, относно документация и изисквания.

За Площ
Съгласно чл. 56 от Наредба № 7/2003 г. - 2005 г., необходимите площадки за паркиране и/или гариране се определят, съгласно следните необходими площи по нормативи и показатели:

  1. за леки коли, са необходими от 22 до 25 кв.м за 1 МПС;
  2. за автобуси, са необходими 50 кв.м за 1 автобус;
  3. за съчленени автобуси – 65 кв.м за 1 автобус;
  4. за товарни автомобили с дължина до 12 м - по 40 кв.м;
  5. за товарни автомобили с дължина над 12 м - по 50 кв.м;
  6. за мотоциклети са необходими 4 кв.м за един мотоциклет;
  7. за велосипеди – 2 кв.м за един велосипед.

И тук нещо интересно за предприемачите, в  приетия нов Закон за устройството и застрояването на Столичната община (ДВ, бр. 106 от 27.12.2006 г.), е посочено, че след като не могат да се намерят подземно или надземно необходимият брой паркоместа , следва да се намалят броя на жилищата и застроената площ на жилищните и други сгради.

 
redrube.mobi tube8 uporn.icu spycamera.club