ВходРеклама

Имоти

Подземен гараж - Варна - Електрон
Детайли
Цена за продажба : 5 400 лв.
Площ : 34 m?

Детайли
Нов гараж
Детайли
Цена за продажба : 15 600 лв.
Площ : 20 m?

Детайли
Под наем - Варна - Бриз
Цена за наем : 100 лв.
Площ : 29 m?

Детайли
Под наем - Варна - Левски
Цена за наем : 45 лв.
Площ : 13 m?

Детайли
Под наем - Варна - Лятно кино Тракия
Цена за наем : 500 лв.
Площ : 50 m?

Детайли
ПРОДАВАМ Гараж - тухлен
Детайли
Цена за продажба : 16 180 лв.
Площ : 20 m?

Детайли
Варна - Колхозен пазар
Детайли
Цена за продажба : 25 300 лв.
Площ : 20 m?

Детайли
Garaj-BG.com Ревю От Божил Климентов, CEO в REPR Рейтинг: 4.5 от 5. "Наистина един от най-добрите сайтове за продажба и отдаване под наем на гаражи и паркоместа, които съм виждал!"

Партьори

Вижте още

Проблема с паркингите - част 2
Четвъртък, 23 Февруари 2012 17:17

Паркинг

Други изисквания
Принципно да се изгради паркинг, не е трудна задача, трябва разрешение от общината, необходимо е да мине санитарни проверки, проверки за сигурност и пожарна безопастност.

Законодателят разрешава да се проектират и изграждат гаражи в отделни УПИ, за отдаване под наем или за продажба, при спазване на техническите, противопожарните и санитарно-хигиенните изисквания. Тези условия са дадени в Приложение № 1 към чл. 4 и чл. 6 на Наредба № 7 от 1992 г. за хигиенните изисквания за здравна защита на селищната среда, издадена от Министерството на здравеопазването (ДВ, бр. 46 от 1992 г., последно изм. ДВ, бр. 20 от 1999 г.).

Цена
Цената е въпрос, често задаван от предприемачите при провеждане на предпроектни проучвания на нови паркинги.

Стойноста на проекта може доста да варира според вида на паркинга, ако е закрит и е на няколко етажа, той се оскапява поне няколко пъти. При определяне на цената, най-важните фактори са тези:

  • Дали включва включва области със специални изисквания, маркировка, осветление и дренаж;
  • Дали е паркинг под офис, блок, в центъра на града, в крайните квартали;
  • Дали е на етажи, асансьори, квадратура на покритие;

В зависимост от тези фактори, цената на квадратен метър  може да варира от 450 до 1100 евро. Ако искате най-точна преценка, то трябва да се обърнете към фирмата изпълнител.
Качеството на изработка - живопис, осветление, табели, достъп до оборудване за контрол и други технологии, е вероятно да повлияе на крайната цена на паркинга. Въпреки това, по-горе изнесените данни, са добро място да започнете. Според цената на услугите, средно на предприемачите, възвръщането на инвестцията става след 12-18 месеца.

Модерен паркинг


Видове паркинги
Паркингите са три вида - надземни, подземни и смесени.
Смесените паркинги представляват модификация на подземните, като част от етажите са под земята, а друга част над нея.
По-модерните паркинги се обслужват с елеваторна уредба, която придвижва колите вертикално и хоризонтално до съответното място.
При смесените, силата им е в ефективността от минималната заета площ – на практика на мястото за паркиране на една кола се поставят две или три коли.

Сигурност
Сигурността при паркингите силно варира от това какъв вид са, охраняеми ли са и други фактори. Официална статистика липсва, но се забелязва тенденция, дребните вреди по колата да са извършени, когато са в паркинг. Одрасквания, пукане на гуми и чупене на прозорци,  са най-честите оплаквания от паркингите. Но, в добре охраняем паркинг – с охрана, камери за наблюдение и сензори за движение, сигурноста е почти гарантирана. Що се отнася до грабежи на МПС, паркингите заради охраната си, са далеч по-сигурни от гаражите.
Сумарно, гаражите дават по-голяма сигурност от дребни повреди, докато паркингите осуетяват повече кражби.

Със сигурност знаете за задръстванията в столицата и сте се надявали на решение. Дори вероятно ви е се е прокрадвала идеята да създадете паркинг, все пак има силен недостиг на паркоместа. А всеки човек с прилично ниво на интелигентност, знае че нещо, което се търси, си струва да се създаде.

 
redrube.mobi tube8 uporn.icu spycamera.club